Festival Allegretto Žilina - nový názov, nové ambície.

Foto: Festival Allegretto Žilina - nový názov, nové ambície.

Stredoeurópsky festival koncertného umenia mení  svoj názov a prichádza ako Allegretto Žilina. Už po 24-krát sa môžete tešiť na jedinečnú dramaturgiu a kvalitu obsadenia, ktoré nemá obdobu nie len na Slovensku, ale aj v Európe. Označenie Stredoeurópsky festival koncertného umenia (SFKU) začínal byť pre organizátorov dlhý a trochu nepraktický, navyše festival už dávno prekročil stredoeurópsky rozmer. Tento ročník bude nabitý najvýraznejšími talentami v oblasti klasického interpretačného umenia vo veku do 35 rokov.


"S novým názvom chceme rozvinúť nové nápady a viac posilniť práve tú časť, ktorá sa týka unikátnej prehliadky mladých úspečných umelcov. Mohlo by to byť zaujímavé pre viacerých organizátorov z Európy, pretože na jednom mieste môžu zístať prehľad o nastupujúcej generácii," hovorí Oľga Smetanová, riaditeľka Hudobného centra.


Allegretto Žilina organizuje Hudobné centrum s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a v partnerstve so Štátnym komorným orchestrom Žilina a mestom Žilina.

Aktualizované: 16. 06. 2020
x