Foto : Karol Samuelčík

Karol Samuelčík

4. 12. 1991 Banská Bystrica

karolsamuelcik.com

vážna hudba: gitara

Pôsobenie v: Bratislavské gitarové kvarteto

Bio

1997 – 2007 ZUŠ Jána Cikkera v Banskej Bystrici (Zuzana Meleková)
2007 – 2011 Konzervatórium v Žiline (Ján Labant)
od 2011 VŠMU v Bratislave (Jozef Zsapka)
účasť na majstrovských kurzoch (Ana Vidovic, Martin Mysliveček, Margarita Escarpa, Carlo Domeniconi, Marco Socías, Ryszard Bałauszko, Pavel Steidl, Marcin Dylla, Antal Pusztai, Carlo Marchione, Alvaro Pierri, Roland Dyens a ď.)
2014 vystúpenie so Slovenskou filharmóniou v cykle koncertov Junior (ako sólista Concierto de Aranjuez španielskeho skladateľa Joaquina Rodriga)

Karol Samuelčík sa predstavil na mnohých domácich festivaloch či koncertných cykloch (Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza, Nedeľné matiné v Galérii mesta Bratislavy, Gala mladých umelcov u Zichyho, Medzinárodný festival klasickej gitarovej hudby Cithara aediculae, Prešovská hudobná jar, Medzinárodné hudobné leto v Bardejovských Kúpeloch a ď.) a tiež v zahraničí (Balatonfüred International Guitar Festival). Ako sólista spolupracoval so Slovenskou filharmóniou, Štátnou filharmóniou Košice a so Štátnym komorným orchestrom Žilina.

Bibliografia

  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu
    2015 Hudobný život roč. 47, 2015, č. 6, s. 14
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachu
    2014 Hudobný život 2014, č. 5, s. 3
  • Dohnalová, Lýdia: Bratislava medzi centrami gitarového umenia
    2013 Hudobný život roč. 45, 2013, č. 9, s. 2
  • Horkay, Tamás: Úspešný jún v Štátnej filharmónii Košice
    2013 Hudobný život roč. 45, 2013, č. 7-8, s. 8
  • Historicky rekordná návšteva v páckom kostole
    2013 Cíferpress roč. 23, 2013, č. 10, s. 1 a 4
  • Zolli, Sergio: Euroregione in vista: Croazia, Slovenia, Cechia e Slovacchia
    2013 Il messaggero del lunedi 6.5. 2013, s. 14-15
  • Dohnalová, Lýdia: Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza
    2012 Hudobný život roč. 44, 2012, č. 9, s. 3
  • Šišková, Ingeborg: Nedeľné matiné v Mirbachovom paláci
    2012 Hudobný život roč. 44, 2012, č. 7-8, s. 13

Ocenenia

  • Yamaha Music Foundation of Europe Scholarship
    2013 - laureát
  • Medzinárodná hudobná súťaž, Udine (IT)
    2013 - Cena za najlepšiu interpretáciu skladby talianskeho skladateľa
  • Medzinárodná gitarová súťaž J. K. Mertza v Bratislave
    2012 - 1. miesto a laureát súťaže
  • Guitartalent, Brno (CZ)
    2010 - 2. miesto
  • Súťaž študentov konzervatórií Slovenskej republiky
    2009 - laureát
  • Medzinárodná súťaž Spotkania Gitarowe, Sanok (PL)
    2009 - čestné uznanie
  • Súťaž v rámci Festivalu Ivana Ballu, Dolný Kubín (SK)
    2009 - 1. cena, laureát súťaže a Cena ministra školstva SR
  • Medzinárodná gitarová súťaž v Zruči nad Sázavou (ČR)
    2007 - 4. miesto


« späť na zoznam