Prijmite pozvanie na koncert a premietanie dokumentu o vzniku koncertného programu ONE MUSIC v stredu 17. 4. 2024 o 19:00 v Moyzesovej sieni FiF UK na Vajanského nábreží 12 v Bratislave.

Projekt HUDBA JE LEN JEDNA prinesie rovnomenný spoločný hudobný program renomovaných hudobných zoskupení SOLAMENTE NATURALI zo Slovenska a BAROKKSOLISTENE z Nórska. Bude výsledkom viac ako 20-ročnej spolupráce lídrov oboch súborov Miloša VALENTA a Bjarteho EIKEHO. Projekt vytvára pomyselný most medzi starými hudobnými prejavmi slovanskej a severskej hudby, ktoré sú zapísané v slovenských a nórskych hudobných archívoch a budú interpretované v starom historickom pohľade, a novými kompozíciami, ktoré vzniknú na základe inšpirácie starou hudbou. Práve táto vzájomná interakcia starého a nového, hľadanie spoločného momentu ,,jednej hudby" je zaujímavé nielen pre hudobnú odbornú verejnosť, ale i širšie divácke publikum.

Program bude zložený zo skladieb z repertoárov oboch súborov, ale aj z nových kompozícií od hudobných skladateľov Jona BALKEHO z Nórska a Michala PAĽKA a Daniela MATEJA zo Slovenska.

Sprievodné podujatia:

Premietanie dokumentu o vzniku projektu ONE MUSIC - HUDBA JE LEN JEDNA.

Účinkujúci:

súbor pre starú hudbu SOLAMENTE NATURALI (SK)
Miloš VALENT - umelecký vedúci
BAROKKSOLISTENE (NO)
Bjarte EIKE - umelecký vedúci

USPORIADATELIA:

Solamente naturali

x